26 Mayıs 2014 Pazartesi

22 - 24 MAYIS "TEVFİK İLERİ HAFTASI" İDRAK EDİLDİ.

İbrahim Sadri, İleri'nin Mektuplarını Okudu

Rize’de yapılan Tevfik İleri'yi anma etkinliklerinde sanatçı İbrahim Sadri sahne alarak İleri'nin kaleme aldığı mektupları seslendirdi.
İBRAHİM SADRİ, İLERİ’NİN MEKTUPLARINI OKUDU
Rize’de yapılan Tevfik İleri'yi anma etkinliklerinde sanatçı İbrahim Sadri sahne alarak İleri'nin kaleme aldığı mektupları seslendirdi.
İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen konsere, Rize Valisi Nurullah Çakır, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Ahmet Tevfik İleri'nin kızı Cahide Aksoy ve oğlu Cahit İleri ile davetliler katıldı.
İbrahim Sadri yoğun katılımla gerçekleşen duygu dolu gecede Tevfik İleri’nin demokrasi suçlusu olarak cezaevinde yattığı yıllarda eşine, ailesine yazdığı hem duygu dolu hem de ülkemizin yakın tarihinden izler barındıran mektuplarından oluşan bir kolaj ve mektup çalışması sundu.
İBRAHİM SADRİ, İLERİ’NİN MEKTUPLARINI OKUDU
Program öncesi açıklama yapan sanatçı İbrahim Sadri, maalesef ülke olarak hafızalarımızın zayıf olduğunu belirterek, “Değerlerimize maalesef sahip çıkamıyoruz. Geçmişimiz hakkında çok bilgi sahibi değiliz. Bununla birlikte hatıralarımızı da canlı tutmasını beceremiyoruz. Rize’ye merhum Tevfik İleri’nin anma programı için geldik. Türk demokrasisinin çok değerli isimlerinden birisi olan Tevfik İleri, Türkiye’de ki demokrasinin, Cumhuriyet’le beraber yeşermesinde, ilerlemesinde ve gerçek anlamda bir demokrasiye dönüşmesinde çok büyük rol oynamış bir isimdir. Onu rahmetle anıyoruz. Bu etkinlikler Rize’de iki gün boyunca sürecek. Burada ki programlara katılımın yüksek olması da heyecan verici. Hepimizin onu daha yakından tanımaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Bize kişisel anlamda katacakları ve yakın geçmişimiz hakkında bir çok bilgi edinmemiz için faydalı olacaktır" dedi.
İBRAHİM SADRİ, İLERİ’NİN MEKTUPLARINI OKUDU
Geçen yıl Ramazan ayında yine bir program için Rize’ye geldiğini söyleyen ünlü sanatçı İbrahim Sadri, “Her Rize’ye gelişimde güzel hatıralarla buradan ayrılıyorum. Çok güzel dostluklarla geri dönüyorum. Bu seferde yine Rize bizi yanıltmadı. Rize dostane insanı, misafirperver halkının yanında, doğasıyla deniziyle, çok farklı bir yaşam şehri. Türkiye’nin cennet yerlerinden biri Rize. Burada olmak insana huzur veriyor, mutluluk veriyor. Hele de İstanbul’dan gelmişseniz. Keşmekeş kentinden bir huzur kentine gelmek duygusu gibi. Burada nefes aldığınızı yaşadığınızı hissediyorsunuz. Bu açıdan burada olmak çok sevindirici” ifadelerini kullandı.
Kaynak: IHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder